parallax background

Experimentem amb elles

 

Vols fer ciència aprenent amb diverses dones científiques? Sabies que gràcies a elles tenim wifi, ordinador, astrolabis, entre d’altres moltes coses? Vine a "Experimentem amb elles" i aprèn ciència! Coneixerem nous conceptes científics amb Hipàtia d'Alexandria i Lyn Marguilis, dues dones trencadores que ens han mostrat el món d'una manera nova. I a més a més et podràs endur alguns dels experiments a casa! És una proposta de tallers científics amb perspectiva de gènere. Aquesta proposta sorgeix en analitzar les dones i nenes en l'àmbit científic, ja que la realitat és que les nenes no se senten cridades a fer ciència; per una banda, per falta de referents científics i per una altra, per l'educació en ciència que reben. Volem visibilitzar dones científiques oblidades i desmuntar la idea que tenim de subjecte científic. El nostre objectiu és empoderar a tots i totes els infants per fer ciència, apropant-la d'una manera dinàmica i vivencial.

L'EQUIP

“Experimentem amb elles” forma part del projecte simbiosi. Aquest projecte neix a través de la sinergia, com el seu propi nom indica, entre l’associació Luciferases (www.luciferases.com) i la Patrícia Canut. Patricia Canut i Míriam Comet

CIENTÍFIQUES TREBALLADES EL CURS PASSAT

  • Amelia Earhart Coet volador
  • Agnes Pockels Bombolles resistents
  • Anna Mani Núvol dins d’ampolla
  • Patricia Bath Espectròmetre
  • Chieng Shiung Wu Slime fluorescent
  • Dian Fossey Ous irrompibles
  • Katherine Johnson Girador de gravetat
  • Bertha Lutz Tinta amb flors
  • Vandana Shiva Mamba negra

ELS GRUPS

Alumnat d'EP
un dimecres mensual de 17 a 18.30h
Quota: 18€/mes